onsdag 1 oktober 2014

Bokmässa, vardag och lugn och ro

I helgen stod jag i Pärlans monter på bokmässan i Göteborg! Det var roligt att få vara med om det och jag och Christin hade roligt tillsammans. Vi mötte mycket folk, och eftersom vi delade monter med Tomsing så fick vi chans att tala om för många av deras kunder att Pärlan Förlag finns. Förlaget har ju bara funnits i ca två år så det är fortfarande många som inte känner till det. Jag fick också träffa författarna till tonårsboken Ska vi slå vad och diktsamlingen Under den stjärnbeströdda himlen, som också ges ut på Pärlan förlag. Fina författare och fina böcker! : )

På mässan var jag på seminarium med två olika förebilder när det gäller akvarellmålning. Lars Lerin räknas som Sveriges bästa akvarellkonstnär, och hans målningar är verkligen fantastiska. Sven Nordqvist som skriver och illustrerar Pettson och Findus och som även illustrerar Mamma Mu-böckerna lyssnade jag också på, tillsammans med Mamma Mu's "mamma" Jujja Wieslander. Sven Nordqvist bör också räknas till en av Sveriges bästa akvarellkonstnärer tycker jag. Ofta tittar jag i hans böcker för att utveckla mitt målande. Lena Andersson, som t ex har illustrerat Maja- och Stina-böckerna hör också till mina förebilder. Fast henne såg jag inte på mässan.

September var en intensiv månad. Nu känner jag stort behov av vardag och njuter av att det verkar kunna bli en lugn månad med mycket tid till att skriva. Igår satte jag full fart med skrivandet. Jag håller på med mer än en bok parallellt. Den berättelse jag just nu skriver på handlar om Julfolket, och min tanke är att det ska bli en kalenderbok.

"Ty så älskade Gud världen att Han gav den sin ende son, för att var och en som tror på honom inte ska gå under utan ha evigt liv", står det i Joh 3:16. Den versen sammanfattar Bibeln brukar man säga. Och det är det budskapet jag vill få fram i boken om julfolket. För övrigt är det ganska mycket tokerier i den... ; )

Men nu får det vara färdigskrivet för idag!

1 kommentar: