söndag 6 mars 2016

Fyren och dimma


Fyrens församling i Båstad är en ganska nystartad
SAM-församling. Tavlan ovanför dörren målade
jag i uppstarten för ungefär tio år sedan.
I kväll har vi varit på gudstjänst i Fyren i Båstad. Fyren är min församling. När jag går in genom dörrarna så känner jag att jag är hemma. Ofta märker jag att när jag sätter mig ner på en stol där så andas jag automatiskt ut ordentligt, på samma sätt som när jag kommer hem till mina föräldrar. Hos mina föräldrar har jag känslan av att allt inte hänger på mig, för jag är barn till dem. Kanske är det samma sak jag känner i Fyren. Allt hänger inte på mig. Jag har en pappa i Himlen som gärna låter mig lämna över allt till Honom. Förra året var bokarbetet väldigt intensivt och jag blev stressad och märkte att jag inte mådde bra av det. Det är nu nästan sex år sedan jag började arbeta med min första bok. Under de första åren kände jag en stor glädje med bokarbetet men i höstas försvann glädjen i stressen. Nu har jag dragit ner på tempot och ägnar mer tid åt att vara i Fyren istället. På onsdagar kl 12-17 har vi café och second hand. Då är jag där och hjälper till. Det är roligt att finnas där och prata med de som kommer. På torsdagskvällar har vi samlingar som jag alltid har älskat att vara med på: Bibelstudium, bön, nattvard eller måltidsgemenskap, och varannan söndag kl 17 har vi gudstjänst. Det är framförallt tre saker som gör att jag trivs så bra just i Fyren:

 • Bibeln är grunden där på ett tydligt sätt. För mig är det väldigt viktigt med den tydliga grunden. Annars blir jag vilsen och tappar stabiliteten i livet. 
 • Det är en liten församling och det ger en familjekänsla.
 • Församlingen stöttar mig och ber för mig.
På väg till Fyren idag var det dimma. Tänk på alla sjömän som har varit ute i dimma och tittat efter en fyr! Och när de fick syn på den andades de ut precis som jag alltid gör när jag kommer till Fyren. : )
 • Ända sedan jag läste Kulla Gulla-böckerna i sexan har jag älskat alléer.
  (Jag läste alla 12 böckerna 4 gånger. : ) Den här allén finns mellan Laholm och Båstad.

  Det är ingen solig vår just nu men det är vackert ändå!
  Tänk att det går så pass bra att fota med mobilen ändå! Och det är ingen vidare fin telefon jag har heller... ; )
  Fiiiint! : )

2 kommentarer:

 1. Mattias Santesson24 april 2016 19:18

  Hej Anna. Jag läste lite i din lilla bok hur blir man kungens barn? Och såg att du hade en blogg. Jag tycker också att fyren känns som hemma. Väldigt fin gemenskap har vi tillsammans med jesus.
  Vi ses där!
  Hälsningar från Mattias.

  SvaraRadera
 2. Hej Mattias! Vad roligt att du gick in på min blogg! Ja, jag tackar Jesus för Fyren.
  Hälsningar Anna.

  SvaraRadera