onsdag 28 december 2016

Boktips för vuxna!

Mina böcker vänder sig ju först och främst till barn, även om jag också vet att många vuxna uppskattar dem. Här kommer ett tips på en jättebra bok som vänder sig till vuxna. Jag fick den i julklapp av Fredrik, och har just läst ut den. Underrubriken Att ta reda på sanningen kan kosta allt sa mig att detta var en bok i min smak, och den är precis så bra som jag trodde att den skulle vara. På ett sätt gör författaren samma sak som jag, hon använder sig av en fantasivärld för att förmedla sitt budskap. Om än en helt annan fantasivärld än Sagans värld... Och hon gör det väldigt bra. Läs den! : ) 

Här är baksidestexten:
Något är fel.
Liv känner det, men varje gång hennes medvetande snuddar vid orsaken glider tankarna förrädiskt undan och dagarna fortsätter som vanligt. Dagar som består av att vakna upp i sovsalen tillsammans med de andra, ta på sig de grå kläderna och gå till lektionerna. Det är ett liv av fönsterlösa korridorer, hårda regler och ännu hårdare straff.
Ända tills Ossian dyker upp.
Ossian är förflyttad från en annan facilitet och allt med honom drar Liv till sig. Han är annorlunda och hon är fast besluten att ta reda på vad som skiljer honom från de andra. En beslutsamhet som kan kosta henne allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar