Sidor

måndag 6 februari 2017

Måndagsmorgon

Det är måndagsmorgon och jag känner mig lite trött. Bara sådär lite trött som man kan vara ibland en helt vanlig måndagsmorgon. I helgen och nu på morgonen har jag känt att jag inte riktigt vet i vilken ände jag ska börja med de olika sakerna som behöver göras framöver. När jag nyss satt vid köksbordet med en kopp te, så blundade jag och bad en liten bön. "Tack Jesus för den här dagen", sa jag. Och så la jag till "Du är Herre". Bara sådana småböner som jag brukar be. Men när jag sa till Jesus att han är Herre, så släppte det lite tunga och jobbiga. För när jag sa att han är Herre så kom jag på att det betyder att han är Herre över min dag. Det betyder ju att jag inte behöver vara Herre över min dag. Jag får överlåta det till Honom. Han får ta hand om den här dagen och ge mig idéer och inspiration till det som han vill att jag ska göra. Så skönt det är att få överlåta den här dagen åt honom! 

Min dotter, Linnea, har en väldigt bra fiollärare. I fredags letade jag fram noter till en sång som Linnea kan spela på en gudstjänst nästa helg. Jag hade tänkt hitta några lätta noter, något som Linnea lätt skulle klara av, men de här noterna var lite svårare. Läraren blev glad när hon såg noterna, för det fanns något nytt i noterna, något som Linnea aldrig hade provat förut. Jag nämnde några andra stycken som Linnea också skulle kunna spela på samma gudstjänst, men läraren tyckte att de var alldeles för lätta. Den här fantastiska läraren är noga med att varje nytt stycke ska innehålla en ny utmaning, som får Linnea att utvecklas lite till.

Idag på morgonen, ungefär samtidigt som jag sa till Jesus att han är Herre i mitt liv och över min dag, så kom jag också att tänka på detta. Han är min lärare, och varje dag vill han lära mig något nytt. Ibland är det precis på gränsen till vad jag klarar av. Men genom varje sak utvecklas jag och växer lite till. Jag älskar att vara elev i hans skola!

Här kommer några Bibelverser om detta:

Jag vill lära dig och undervisa dig om den väg du skall vandra, 
jag vill ge dig råd och låta mitt öga vaka över dig.
Psaltaren 32:8

Gud är trofast, han skall inte tillåta att ni frestas över er förmåga, utan när frestelsen kommer, skall han också bereda en utväg, så att ni kan härda ut.
1 korinthierbrevet 10:13

Räkna det som den största glädje, mina bröder, när ni råkar ut för alla slags prövningar. Ni vet ju att när er tro sätts på prov, så gör prövningen er uthålliga.
Jakobs brev 1:2-3

(En bild på min favoritbok. : )

2 kommentarer:

  1. Jesus är med oss verkligen.
    Har också varit trött.
    Jag har det fantastiskt på bibelvinter. Det är så underbart att vara här. Det är en välsignad plats. Det känns i luften. Jag har så mycket att berätta. Så mycket glädje och ny kunskap.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Mattias! Å vad glad jag blir att höra att du har det så bra. Jag såg idag på morgonen att Jonas Melin hade skrivit på facebook om BibelVinter, och då tänkte jag på dig och undrade hur du hade det. Ser fram emot att höra mer när du kommer hem! : )

      Radera