lördag 7 juni 2014

Kärlek

Det här är sista uppgiften i målarkursen! Vi skulle göra en målning på temat kärlek.


6 kommentarer:

 1. Den är jättefin - tycker du har lyckats bra med de olika färgskiftningarna och skuggorna!

  SvaraRadera
 2. Tack Ulrika! Förstår man hur jag tänker med temat kärlek eller behövs det en förklaring?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte riktigt. :-) Jag uppfattar bilden som att pojken älskar djuret (som befinner sig på en trygg plats) mycket, så mycket att han vill locka med djuret högre upp på berget, ända upp till toppen, tillsammans med honom. Pojken väntar tålmodigt och kärleksfullt tills djuret kommer. Sen kan man säkert tolka in mer i bilden också, men jag kanske helt har missuppfattat din tanke med den?

   Radera
 3. Nästan så var det jag tänkte! : ) Min tanke var att pojken är på väg ner för att rädda djuret, och att han älskar det så mycket så att han är beredd att riskera sitt eget liv för att rädda det. (Det skulle vara en hund, men jag vet inte riktigt... Det kanske blir ett nytt påhittedjur i någon kommande bok? ; )

  SvaraRadera
 4. Jag tänkte i morse, innan jag läste ditt svar, att det nog var mer så du tänkte, att pojken likt Jesus är villig att ge sitt liv för att rädda djuret (jag trodde att det var en hund men var inte helt säker :-)

  SvaraRadera
 5. Ja precis, en liten modernisering av herden som är beredd att offra allt för att söka upp ett lamm som har kommit bort... : )

  SvaraRadera