torsdag 29 september 2016

Vila mm

Christin har bloggat om bokmässan! Tack Christin för det fina du skrev om mig. Det var så roligt att få träffa dig under de här dagarna, och jag är ju väldigt tacksam för att du ger ut mina böcker, och för att du också ger ut en massa andra bra böcker.

På vägen hem i söndagskväll tipsade min kära faster mig om att lyssna på den här sången:  


Ganska skön att lyssna på... Särskilt för en bonddotter som jag kanske! När jag var barn satt jag ibland i halmen eller höet och kelade med kattungarna. DET var vila det! Barn har ju också en förmåga att vara i nuet. Jag tror att vi vuxna behöver mer av det.

Det har varit skönt att vila några dagar. Igår kände jag mig stressad över att jag har kommit efter med så mycket, både när det gäller böckerna och med allt möjligt annat som behöver göras här hemma, men idag vaknade jag äntligen med inspiration för att ta tag i allt. Jag håller nu på att fixa med "Hur blir man Kungens barn?" Min plan är att snart lägga ut den som en fil att ladda ner för att använda som powerpoint i kyrkor och skolor. Men jag kanske ska göra någon liten ändring först. Dessutom är det dags att trycka en ny upplaga. Av de 3000 böckerna som vi tryckte finns inte många kvar.

När jag nu har kommit in på ämnet vila igen, kan jag inte låta bli att citera psalm 23 i Bibeln. Jag valde Svenska Folkbibelns nya översättning:


 1 En psalm av David.
 

Herren är min herde,
mig ska inget fattas.
2 Han låter mig vila på gröna ängar,
han för mig till vatten
där jag finner ro.
3 Han ger liv åt min själ,
han leder mig på rätta vägar
för sitt namns skull.


4 Även om jag vandrar
i dödsskuggans dal
fruktar jag inget ont,
för du är med mig.
Din käpp och stav ,
de tröstar mig.
5 Du dukar för mig ett bord
i mina fienders åsyn,
du smörjer mitt huvud med olja 
och låter min bägare flöda över.
6 Ja, godhet och nåd ska följa mig
i alla mina livsdagar,
och jag ska bo i Herrens hus
för alltid.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar